
„Začínali jsme v maringotce a nyní exportujeme do různých států Evropy“, říká majitel firmy FALCO MVDr. Jiří Sokol.
Každý, kdo miluje zvířata a stará se o nějakého domácího mazlíčka, pro něj chce jen to nejlepší. Základem stálého zdraví, skvělé kondice a nevyčerpatelné vitality je i u zvířat kvalitní strava. Česká rodinná firma FALCO z Vížek u Slatiňan, která se specializuje na výrobky z masa, právě takovou prémiovou kvalitu nabízí.
Vše začalo ještě před vznikem firmy FALCO, tedy před rokem 1993. Již od malička byl majitel firmy, MVDr. Jiří Sokol, vášnivým milovníkem zvířat, a to hlavně psů. Ještě, než sám v mládí začal chovat boxery, měli v rodině několik psů a jiná hospodářská zvířata. V pozdějším věku se rozhodl, že by se chtěl o zvířatech dovědět mnohem víc a začal studovat veterinu. Veterinární praxi se však nikdy dlouho nevěnoval a raději se pustil do podnikání. Láska ke zvířatům ho však nikdy neopustila, takže jim chtěl přinášet díky své činnosti jen to nejlepší, a hlavně přirozenou stravu. Chtěl dělat něco, kde nebudou mantinely, kde bude svým pánem a bude si moci plnit své cíle a zároveň vytvořit něco, co po něm zůstane. Vytvořit vlastní firmu, vlastní značku, což se také podařilo.
FALCO letos oslavilo 32 let působení na trhu a za tu dobu udělalo obrovský posun. Od začátku vzniku firmy v maringotce, přes provozování vlastních jatek až po rozsáhlé modernizace, rekonstrukce a přístavby výrobního areálu ve Vížkách u Slatiňan. Českému výrobci krmiva nejvyšší kvality se podařilo zvětšit výrobní haly, zvýšit kapacitu skladovacích prostor pro suché výrobky, ale i pro ty mrazírenské a chladírenské. Zmodernizovali a zvětšili také zázemí pro zaměstnance. Za největší úspěch však považují nákup moderních technologií, díky kterým měli možnost uvést na trh spoustu jedinečných produktových novinek. „A u konce zdaleka nejsme, už plánujeme další rozšiřování“, zmiňuje majitel firmy MVDr. Jiří Sokol.
„Vyrábíme opravdu z masa“, to je motto, jimž se firma řídí od samotného začátku fungování. „Za tři dekády, co jsme na trhu, se nezměnilo nic na tom, že pes a kočka jsou především masožravci, proto je naším cílem, aby lidé svým domácím mazlíčkům podávali kvalitní krmivo, a hlavně se navrátili zpět k jejich přirozené stravě, a to masu“, uvedl majitel firmy MVDr. Jiří Sokol. Mají také vlastní řezníky, tzn., že si maso sami bourají a pro výrobu využívají různé druhy svaloviny i vnitřností – kuřecí, hovězí, vepřové, ryby, králíka, jehněčí, krůtí, kachní či zvěřinu. „Jednoduše řečeno, dominantou našich výrobků je maso. Od konzerv, přes mražené maso, sušené pochoutky až po sterilizované salámy“, říká majitel firmy MVDr. Jiří Sokol.
